Nytt år, nytt jag och så vidare

Som vanligt när det gamla året tar slut och det nya börjar försöker jag samla tankarna och fundera på vad jag vill. Men jag kan inte riktigt formulera mig i år. Ens för mig själv. Kanske för att jag har känslan av att det inte spelar någon roll. För just nu handlar allt mest om att få mitt och Andreas företag flytande och kunna leva på det båda två. Men jag glömmer bort det ibland. Jag glömmer bort att vi tog beslutet att kämpa. Att jag inte skulle söka nytt jobb. Att vi skulle köra på vårt. Och det resulterade i två månaders intensivt arbetande framför skärmarna följt av uppdrag från min gamla uppdragsgivare.

Jag glömmer att det kräver sitt. Tid. Engagemang. Att starta något nytt.

Så här kan jag sitta och drömma om att skriva varje dag. Men när ett företag ska utvecklas och struktureras går all energi till det. I alla fall i det här fallet. Och så sitter jag och känner mig dålig helt i onödan. För det är ju inte så konstigt att allt annat får stryka på foten när varje vaken timme går till företaget. Och okej, en och annan serie på Netflix när det är det enda vi orkar.

Jag skrev i alla fall klart mitt första bokprojekt. Och en dag kommer väl den där dagen då jag kan skriva igen. Då jag hittar tiden, energin och fokus.

Kanske tar jag också tag i en sista redigeringsrunda och att skicka till lektör. Men just nu kan jag inte motivera den kostnaden. Inte efter all kamerautrustning jag köpt in, haha. Men med den kan jag i alla fall garanterat tjäna pengar. Det kan jag med största sannolikhet inte göra på boken.

Hur som helst. Jag har startat ett nytt kapitel i livet och det krävde en ny hårfärg… Jag vet, kliché. Haha. Men, så här ser jag ut nu! Och jag fick håret fixat av grymma Sandra på Salong Eden i Santa Catalina i Palma.