Jag heter Ida och bor sedan 2011 på Mallorca. När jag var 21 flyttade jag från Helsingborg till Borås, tog en snabb sväng inom Stockholm och flyttade sedan ner till medelhavet. Här har jag bott i 7 år och kommer nog aldrig flytta hem igen. Med tre katter, som flyttade in av sig själva, bor jag med min pojkvän i ett hus på landet. 

Webbredaktörande, marknadsföring och foto är det som drar in pengarna. Med tusentals projekt vid sidan av är jag sällan långt ifrån en dator eller en kamera. Jag jobbar på min första bok, målar och spelar piano och ukulele. Drömmen skulle vara att få kunna skriva på heltid. Men ukulelen är och förblir en hobby och får på sin höjd följa med till stranden ;) 


Författardrömmarna

Sju år gammal bestämde jag mig för att jag en dag skulle ha en bok i min hand med mitt namn på. Precis som Astrid Lindgren. Känslan när jag skrev en titel och mitt namn på några hopvikta A4-sidor var obeskrivlig. En dag skulle jag skriva ner en av mina historier, och det skulle bli en riktig bok.

Nu har jag skrivit klart min första bok och har många bokidéer som väntar. En av dem kommer bli mitt livs projekt. Den kommer handla om min farmors far som stred för ANZAC i första världskriget och blev skeppsbruten på Söderhavet. Mycket research krävs innan jag kan börja skriva. Men jag ser så mycket fram emot det och kan knappt bärga mig.

Tills dess skriver jag min kärleksförklaring till Mallorca. Arbetsnamnet var till en början "Mallorca Story" och handlar om det unga paret Mia och August, som flyttar till ön och tror att dagarna ska bestå av drinkar vid poolen. Men Mia upptäcker att det faktiskt är rätt kallt på Mallorca på vintern och hon finner sig i någon slags hemmafru-roll, och sticker från August. 

I bloggen får ni följa med i processen och förhoppningsvis har jag den där boken i handen en vacker dag. 

 
 

Följ mig:

Instagram: @idacarlsson
Fotokonto på engelska: @idacrr

Facebook: Ida Carr